DE ZORGBOERDERIJ

Over de dagbesteding/ zorg op de boerderij, verhuur ruimte of rustpunt kunt u altijd terecht bij Adrie of Karin. De doelgroep bij ons is heel divers, iedere doelgroep is welkom. Er is voor iedereen wel een gepaste klus. Tijd voor een kennismakingsgesprek?

Onze cliënten

Wat vinden zij van de boerderij?

Tijdens de fotoshoot kwam er een deelnemer naar ons toe en vroeg of hij ook een stukje voor op de website mocht maken. Zo hebben we een aantal van onze cliënten geïnterviewd. Vragen zoals; Wat vind je leuk om te doen op de boerderij? Hoeveel dagen ben je er? Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt bij de Mijzenhoeve? We vroegen ……., Lou en Ed wat zij van de boerderij vinden. We zien vooral dat ze komen voor gezelligheid, ze kunnen zichzelf zijn en er hangt een leuke sfeer.

Pe | 78 jaar

Pe is sinds juni 2022 op Zorgboerderij de Mijzenhoeve terecht gekomen. Hij wilt graag een gezellig praatje maken, een beetje beweging blijven, en gezellig onder de mensen zijn. En dat lukt erg goed! Pe is opgegroeid met het boerenleven, en dat maakt dat hij zich hier erg thuis voelt. Nu is hij omringd door dieren, een prachtige bloementuin en doet kleine zittende klussen. Pe komt 3 dagen in de week bij ons op de boerderij.

Meghan | 9 jaar

Dit is Meghan. Meghan is 9 jaar oud en zit sinds 2019 op de zorgboerderij. Wij vroegen Meghan wat zij nou het allerleukste vind om te doen bij de Mijzenhoeve. Daar hoeft ze niet lang over na te denken, want dat is natuurlijk paardrijden! De paarden verzorgen hoort daar ook bij. Poetsen, spullen netjes houden en ook de stal uitmesten.

Lou | 78 jaar

Dit is Lou. Lou is 78 jaar en is hier terecht gekomen naar aanleiding van een hersenbloeding. Hij is erg tevreden over de Mijzenhoeve. Hij kan doen wat hij graag wilt en heel belangrijk waarbij hij schoon blijft. Lou wilt niet de koeien of de paarden stallen mesten. Hij houdt zich bezig met het zaagwerk. Er is dagelijks zoveel zaagwerk, dat hij zijn dag daarmee kan vullen. Hij gebruikt het hout thuis voor mijn houtkachel. Niet elke zorgboerderij staat hem aan, maar deze is helemaal naar wens. Hier voelt hij zich niet te oud. Hij zit niet vast tussen de oudjes. Lou is 4 dagen in de week op de boerderij te vinden en als het aan hem ligt blijft hij er nog heel lang!

Michel | 50 jaar

Michel is 5o jaar oud en werkt sinds 2013 bij ons op de boerderij. Michel vind het leuk om samen met andere deelnemers klussen op de boerderij te doen zoals: melk halen, de paarden verzorgen en de dieren voeren. Ook vind Michel het leuk om te koken en spelletjes te doen vooral yahtzee! Michel komt 4 dagen in de week bij ons op de boerderij.

Chantal | 8 jaar

Dit is Chantal. Chantal is 8 jaar en draait ook al even met ons mee! Chantal houdt erg van koken en dat doet ze dan ook vaak op de boerderij. Hier maakt ze pannenkoeken voor iedereen. Dat is toch heerlijk! Daarnaast is ze ook veel buiten. Het allerleukste vind ze op de trampoline.